Vizyon filmler,Komedi film,Yabancı film ,Türk filmleri,Aksiyon filmleri

28 Kasım 2008 Cuma

Animasyon olmayan üç boyutlu film


Jules Verne'nin "Dünyanın Merkezine Yolculuk" kitabını Michael Weiss, Jennifer Flackett ve Mark Levin sinemaya uyarladı.

Başrollerinde Brendan Fraser, Josh Hutcherson ve ve Anita Briem'in yer aldığı filmde, Oscar ödüllü görsel efekt uzmanı Eric Brevig ilk kez yönetmenlik koltuğuna oturdu.

Animasyon olmayan ilk dijital 3D film olma özelliği taşıyan filmde, biri çocuk üç maceraperestin, dünya yüzeyinin altına gerçekleştirdikleri yolculuk sırasında tanık oldukları inanılmaz doğa harikaları, karşılaştıkları akıl almaz tehlikeler, heyecan ve eğlence dolu bir şekilde konu ediliyor.

"Dünyanın Merkezine Yolculuk" NASA teknolojisiyle üretilen ve üç boyutlu sinemaya yepyeni bir soluk getiren "REAL D 3D" tekniği kullanılarak çekilen ve animasyon olmayan ilk film.

Filmin görsel dünyası için yaklaşık 200 görsel efekt ve sinematografi uzmanı görev aldı. Efekt içeren 726 planın bulunduğu filmde, bunların 3 boyutlu yaratılması için ekibin her plan üzerinde iki kere çalışması gerekti. Böylece toplam bin 400'ün üzerinde efekt yaratıldı.

Dijital high definition 3D olarak çekilen filmin sualtı sahneleri 1976'da olimpiyatlara da ev sahipliği yapan Montreal Stadyumu'nun dalış tankında çekildi.

0 yorum:

Dünya Geneli binfilm.blogspot.com