Vizyon filmler,Komedi film,Yabancı film ,Türk filmleri,Aksiyon filmleri

21 Aralık 2008 Pazar

Sonbahar


Locarno, Roma ve en son Tiflis Film Festivali başta olmak üzere ulusal ve uluslararası festivallerde şimdiye kadar dokuz ödül alan "Sonbahar" filmi, bu cuma gösterime giriyor. Dünyaca ünlü Variety ve Screen dergilerinin 'yeni ve etkili bir ses olarak' takibe alınmasını gerektiğini söyledikleri Özcan Alper'in ilk filmi olan 'Sonbahar', siyasi bir suç nedeniyle cezaevine girdikten 10 yıl sonra özgürlüğüne kavuşan Yusuf’un çocukluk ve ilk gençlik yıllarının izini sürerek geçirdiği son iki ayının öyküsü anlatılıyor. Adana Altın Koza Film Festivali’nde de '' En İyi Film '' ödülünü alan filmin senaryosu da genç yönetmen Özcan Alper'e ait. Filmde Onur Saylak, Raife Yenigül ve Megi Kobaladze başrolleri paylaşıyor.

Ekonomik nedenlerle sadece yaşlıların kaldığı bu dağ köyünde Yusuf bir tek çocukluk arkadaşı Mikail ile görüşmektedir. Sonbaharın kendini yavaş yavaş kışa teslim ettiği günlerde, Yusuf Mikail ile gittiği bir meyhanede fahişelik yapan genç ve güzel Gürcü kızı Eka ile karşılaşır. Farklı dünyalardan gelen bu iki insanın birlikteliği için ne zaman ne de koşullar uygundur. Yine de Yusuf için aşk son bir kez hayata tutunma ve kendi yalnızlığından sıyrılma çabasına dönüşür. Eka içinse Yusuf bu dünyadan çok uzakta, hatta şimdiki zamanda yaşamayan, Rus romanlarından kaçmış bir karakterdir.

Kaynak www.sinemalar.com , www.hurriyet.com.tr

Sonbahar filmini indir

2 yorum:

Adsız dedi ki...

yalnizligi ve huznu seven herkese tavsiye edebilirim.filmin icinde kendinize de bir yer acmak istiyorsaniz tek basiniza gitmenizi oneriyorum.bir ogrenci olarak verdigim paranin karsiligini fazlasiyla aldim.ayrica filmin politik bi mesajinin oldugunu da hatirlatalim..

Adsız dedi ki...

Arkadaslar film buqun vizyona girdi ve izleme fırsatı buldum . böyle saçma bi filme sakın sakın para vermeyin ben örenciyim oturdu şahsen :)) film tamamen aha şimdi hareketli bi şey olacak diye diye geçiyo ama o hareket filmin sonuna kadar gelmedi karadeniz senenin büyük bölümü yağmur aldığından ayrı bi kasveti var bide mevsim sonbahar falan yaşam enerjinizi bu filmle tüketmeyin bence :S filmi kötülemek istemem gidin ama büyük umutlarla katiyen değil .. iyi seyirler

Dünya Geneli binfilm.blogspot.com